Workshops

Wilt u een workshop boeken of meer informatie over de workshops dan wat hieronder staat dan kunt u mailen naar sandra@spruitpoppenkast.nl of  u kunt tot 21 uur bellen naar 06-24949610

Tasjes pimpen

6-12 jaar

Voor wie: Voor meiden en jongens vanaf 6 jaar. Heel geschikt voor kinderfeestjes.

Hoe: Meisjes krijgen een handtasje af te maken en te pimpen, jongens een rugzakje.

De tasjes en rugzakjes zijn van stof. Er is een grote keuze aan tasjes en zakjes met veel verschillende kleuren en patronen, voor elk wat wils. Deze workshop is zonder naaimachine. In de eerste helft van de workshop wordt eerst het tasje afgemaakt volgens een vaste methode. De tweede helft van de workshop wordt het tasje gepimpt, met een grote hoeveelheid aan leuke extra meegebrachte materialen. De wijze waarop dat gebeurt wordt aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de kinderen. Tijdens de workshop zijn een paar extra volwassen handen ter hulp nodig.

Prijs: De prijs is per provincie en gelijk aan een voorstelling voor een kinderfeestje. Zie bij poppenkast. Er kunnen maximaal 10 kinderen deelnemen.

Vingerpopjes maken

4-8 jaar

Maskers maken

8-12 jaar

Voor wie: Voor meiden en jongens vanaf 8 jaar. Heel geschikt voor kinderfeestjes, maar ook goed in te zetten bij naschoolse opvang en andere plekken waar kinderen samenkomen omdat de workshop in 1 keer wordt gegeven en 1,5 uur duurt.

Hoe: De kinderen maken deze masker van skai (nepleer) en hebben daarbij de keuze uit nog veel meer materialen. In het eerste deel wordt het masker afgemaakt waarna in het tweede deel het aankleden/versieren kan beginnen.

Prijs: per provincie en gelijk aan de prijs van een poppenkastvoorstelling op een kinderfeestje. Zie voor de prijzen bij poppenkast. Er mogen maximaal 10 kinderen deelnemen.

Poppenkastpoppen maken

7+

Voor wie:  Deze workshop voor maximaal 10 kinderen is bedoeld voor naschoolse opvang en andere situaties waar dezelfde kinderen wekelijks samenkomen.

Hoe: De kinderen maken van papier mache een poppenkast pop. Het is tevens een kennismaking met meerdere technieken en met het poppenspel opzich. Deze workshop komt het beste tot zijn recht als het minimaal 6x een uur kan plaatsvinden. Het meest leuk is het om het te laten starten met een voorstelling van Spruitpoppenkast.

Prijs: Workshop wordt alleen in Noord Holland, Friesland en Groningen verzorgd en kost 130 euro per keer, ongeacht of alle kinderen aanwezig zijn.

Kralen en ketting maken

9+

Voor wie: Voor meiden vanaf 9 jaar, voor gezellig samen werken, heel geschikt voor kinderfeestjes. Het duurt 2 uur.

Hoe: In de eerste helft worden kralen gemaakt en gelakt, deze krijgen iedereen mee naar huis om nog wat te laten nadrogen. In de tweede helft worden van dezelfde, door de workshopgever gemaakte kralen, een ketting of broche gemaakt.

Prijs per provincie, zie bij poppenkast op kinderfeestjes. Er mogen maximaal 10 kinderen aanschuiven.

Organizer assembleren

volwassenen en kinderen 10+

Voor wie:  Deze workshop kan worden aangeboden aan maximaal 20 volwassenen, er mogen kinderen van 10 + bij zitten. Deze workshop wordt niet aangeboden op kinderfeestjes, daar is bovenstaande workshop -tasjes pimpen- meer geschikt voor.

Hoe: In een uur tijd wordt een organizer met stevig garen en met de hand gemaakt. Een organizer is een klein tasje, in principe zonder hengsel, waar alle belangrijke spullen zoals sleutels en pasjes ingaan. De organizer reist vervolgens van tas naar tas. De tas wordt opgebouwd uit allerlei al van te voren dubbel afgewerkte stoffen. De deelnemer kan daarmee zelf de vorm en grootte van de tas bepalen (de organizer kan dan ook zo gevormd worden dat het als normaal tasje te gebruiken is).

Prijs: deze workshop kost 200 euro in de provincies Friesland, Noord Holland en Groningen. Bij Flevoland, Drenthe, Overijssel, Utrecht en Zuid Holland komt daar 30 euro bovenop. De overige provincies zijn buiten mijn bereik. Er mogen ongeveer 20 personen deelnemen.